Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинчанката Антонина Лозанова с поредни успехи

| Интервю
3
Антонина Лозанова печели приза "Студент на годината 2023" в направление "Хуманитарни и социални науки" в УНСС
Снимка: личен архив



Днес се срещаме с една видинчанка, която не спира да ни изненадва със своите нови и нови постижения. Срещали сме вече с нея по различни поводи. Тя се казва Антонина Лозанова, фотограф, до скоро и наш колега журналист. Поводът да си говорим с Тони е това, че неотдавна тя беше селектирана от платформата "Forbes" България, която събира на едно място най-успешните предприемачи, лидери и глобални брандове

"Forbes" разказва за постигането на успех и стимулира обмяната на контакти, идеи и опит. За единадесета поредна година платформата представи селекцията си "30 под 30" с най-талантливите млади хора на България. Селекцията събира 30 уверени и надъхани хора под 30-годишна възраст, които вече преобразяват страната ни и ни дават възможност да надникнем в бъдещето, за да си помислим какво е възможно. Селекцията събира на едно място носители на промяна в сектoри като бизнес, спорт, социално предприемачество, наука, технологии, здравеопазване, култура и медии, които вдъхновяват с примера си, с начина, по който преодоляват трудностите по пътя към успеха, като в същото време въплъщават ценностите на "Forbes" за предприемачески дух и иновативност. 

Антонина е селектирана в сектора "Култура, изкуство и медии"

"Аз разбрах, че съм номинирана, едва когато бях селектирана. Оказа се, че една моя приятелка ме е номинирала без аз да знам, много любов за Криси Димова. Радвам се, че тя въобще си е помислила, че аз имам капацитета, уменията и знанията да попадна там и то ето, че се случи. Един ден ми звънна телефона... И една дама от "Forbes" се представи и ме поздрави, че съм събрала достатъчния брой точки, за да вляза в селекцията "30 под 30" в направление "Култура, изкуство и медии" - реално аз съм представителя от страната на медиите. След това дадохме малко повече информация за нас самите, тъй като аз съм номинирана с предложенията, които моята приятелка е дала за мен. Оттук нататък аз трябваше да допълня нещо липсващо. И излязохме всички ние, селектираните от "30 под 30", в специалния брой на "Forbes", през декември миналата година и съвсем наскоро получихме и плакетите си за това отличие."

В класацията на избраните на "Forbes" в селекцията си "30 под 30" има много известни млади хора. В подразделението с Тони е и режисьорът Коста Каракашян, фотографката Виктория Андреева, Пирина Воденичарова от платформата "Нито ден без книжка".

"Въобще това са млади хора, от които само и единствено мога да взимам пример. Те са малко по-големи от мен. Доста е вълнуващо... Заедно с влизането в селекцията, получихме и безплатен достъп до платформата "Forbes Society"- това е нещо като Фейсбук, но там хора, които си заплатят достъп до тази платформа, могат да обменят и идеи, опит, контакти, информация, така че това също е някаква добавена стойност от влизането в класацията. Функционира на принципа на всяка една друга платформа, която ние познаваме, с разликата, че това една микрообщност и за да си в нея, се заплаща."

Тони се завърна съвсем наскоро с отличен успех и блестяща дипломна защита на магистърската програма "Връзки с обществеността" в катедрата на ЮНЕСКО "Медии и обществени комуникации" в УНСС. Тя скоро стана и "Студент на годината 2023" в подразделение "Хуманитарни и социални науки" за България. Конкурс, който не е само за УННС, а за всички университети в страната. 

Антонина Лозанова печели приза

"За мен винаги образованието трябва да върви ръка за ръка с работата. Аз не съм привърженик на тезата "остави я тая диплома, никой не ти е гледа, хвани си работата и бизнеса в ръцете". Не, първо човек се учи цял живот. Второ нещата, които учим в университета, стоим далеч от всякакви книги, лекции и т.н., контактите са важни, връзката с преподавателите е важна. Курсовите задания, които ни дават не са просто ей така, да те накарат да се мъчиш, да пишеш уводи, обобщения, теоретични части, методологии за разглеждане и откриване на проблематики, не, това всичко развива мозъчето ти и въобще това ти да мислиш. Това са много полезни неща."

#Youth4Regions и спечелването на наградата за млад обещаващ журналист #MegalizziNiedzielski

Изключително сме горди, когато толкова млади хора от нашия край постигат толкова много успехи и няма как да да останем безучастни и да не говорим за тях. Сигурни сме, че ще имаме следващи срещи с Тони, защото тя е наистина един от най-амбциозните млади хора в страната, които познаваме, но и не само ние, затова не случайно тя не остава незабелязана в цялата страна, та дори и в Европа.

Чуйте повече в прикачения звук


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Бог е любов", с която трябва да живеем

"Който обича баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене" (Мат. 10:37) "В първата Неделя след Петдесетница, когато празнуваме снизхождането на Светия Дух и рождения ден на Църквата Христова, е определено да се празнуват заедно всички светии. Всички онези човеци, които със земния си живот са доказали, че са достойни за..

публикувано на 30.06.24 в 08:00
Врачански митрополит Григорий

Митрополит Григорий - духовният водач на Врачанска епархия

След седем години начело на Врачанска епархия , в митрополит Григорий врачани разпознаха своя духовен водач. Разпознаха го и по-ревностните във вярата и тези, които имат търсения само по големите празници. С всеотдайно служение на Бога и в полза на ближните, с неуморни дела в изпълнение на мисията на Църквата в света, с пастирска любов и личен..

публикувано на 28.06.24 в 13:50
Видински митрополит Даниил

Видинският митрополит Даниил - духовникът и човекът

Митрополит Даниил , един от тримата, сред които ще е изборът на български патриарх, оглавява Видинската епархия вече повече от шест години. Преди това е викарий на митрополита на САЩ, Австралия и Канада Йосиф. Роден е в Смолян със светското име Атанас Николов. Канонически е утвърден за Видински митрополит на 4 февруари 2018 г...

публикувано на 28.06.24 в 13:30

Четиридневният фестивал „The River“ превръща Видин в град на изкуствата

Тази година Видин става сцена на нещо изключително - за първи път се обединяват в едно два от най-обичаните фестивали в региона - "Vidin Art Festival" и "The River ".  От днес, 28 юни, до 1 юли, жителите на Видин и гостите на града ще имат възможността да се потопят в атмосферата на едно четиридневно емоционално събитие, което ще..

обновено на 28.06.24 в 09:55

Съюзът на хлебарите: Най-търсените видове хляб може да изчезнат от пазара след 1 юли

От незапомнени времена хлябът е основна храна за българина. Народът вярвал, че хлябът може и да лекува. Месенето на хляб се съпровожда с различни обреди - било за добро или лошо, за раждане или смърт. Има ли хляб, сложен на трапезата, това означава, че има още живот в къщата. От тук и старата българска поговорка "Никой не е по-голям от хляба" е..

публикувано на 27.06.24 в 17:30

31-вата Антарктическа експедиция през погледа на д-р Снежана Русинова

Фотоизложба "От Антарктида до биотехнологията в България" е подредена в Народно читалище "Постоянство-1856" в град Лом. На нея са показани 27 фотографии от участието на гл. асистент д-р Снежана Русинова в 31-вата Национална антарктическа експедиция и част от експерименталната ѝ работа след експедицията.  "Изложбата отразява няколко..

публикувано на 27.06.24 в 16:24

Как Северозападно държавно предприятие- Враца ще помага за възстановяване на лешоядите

Консорциум с участието на Северозападно държавно предприятие /СЗДП/ - Враца ще изпълнява редица дейности за възстановяване на популацията на черните и брадатите лешояди в България. Ивайло Ангелов е координатор на проекта от страна на СЗДП. Водещата организация са "Зелени Балкани", които имат традиции в работата по възстановяване на видове...

публикувано на 27.06.24 в 16:18