Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дублирани пешеходни пътеки на видинския булевард

Снимка: Радио Видин




За дублирани пешеходни пътеки на видинския булевард сигнализираха шофьори. Според водачи местата за пресичане преди и след кръговите кръстовища на главната пътна артерия следват непосредствено едно след друго. По думите на шофьори и пешеходци, би следвало да има една пешеходна пътека на такова кратко разстояние, с която те да се съобразяват, и която да е място за пресичане, а не две, защото това води до объркване и може да доведе до инциденти, коментираха те пред Генади Вельов

"Проблем е...Опасно е...Шофьорите трябва да внимават...Объркват и пешеходците и объркват и водачите...Една след друга, едната е по-ново боядисана, по-ярко боядисана, другата си е стара и малко изтъркана и така..."

Във връзка с дублираните пешеходни пътеки, които според някои водачи има на видинския булевард, от Радио ВИДИН отправихме въпроси към Община Видин. Откъдето ни отговориха официално писмено:

На булевард „Панония“ във Видин няма "дублиращи се пешеходни пътеки“. 
В не ремонтираното платно, по което фирмата-изпълнител работи, само на единични места се забелязват почти изтрити остатъци от боя, част от отделни линии на старата маркировка. Това пътно платно в момента е строителен обект. По него се извършват всички планирани дейности, за да бъде приведено то в същия вид, както първото, вече ремонтирано и пуснато в експлоатация платно. По този начин и целият булевард ще придобие цялостен, завършен облик и ще отговаря на високите критерии, както за модерна градска среда, така и за пътна безопасност.
Предстои още полагането на асфалтово покритие на пътното платно и по тротоарите, поставяне на бордюри и разделителна мантинела, делинатори, обособяващи велоалеята от лентите за автомобили, полагане на вертикална (знаци) и хоризонтална маркировка, изграждане на кръговите кръстовища, осигуряване на достъп за хора с увреждания и други. 
Както визията, така и функционалността на най-важната пътна артерия на Видин могат да бъдат преценени, след като всички строителни дейности бъдат завършени и обектът бъде окончателно приет.

Чуйте повече в звуковия файл.

По публикацията работи: Елизабет Христова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С четка и сърце: Ивайло Митов създава изкуство и дарява надежда

Ивайло Митов е изключително талантлив млад художник, който избира тишината на родното си село Костелево пред суетата на големия град. Сред красотата и спокойствието на В рачанския край , той успява да се вдъхнови за творбите си. Както сам се изразява - "душата и тялото трябва да са синхронизирани, за да може да твориш" . Този..

публикувано на 08.10.24 в 17:30
Симеон Караколев

Симеон Караколев: Ситуацията в животновъдството е тежка, очакваме писмени гаранции за изплащане на договорените средства

Земеделците остават в протестна готовност, заради неразплатените средства по т.нар. „украинска помощ“. Правителството отпусна 200 млн. лв. от договорените средства, но остават още 125 млн. лв., за които към момента има само уверение от министъра на земеделието и храните Георги Тахов, че ще бъдат изплатени до края на ноември.  След срещата с..

публикувано на 08.10.24 в 16:40

Организация дарява училищни химни

На десет училища в общо осем общини ще бъдат дарени химни. Видин е една от тези общини. Това се случва по инициативата „Светилник“ на организацията на автори и музикални издатели за управление на авторски права "Музикаутор".  Тази година надсловът на проявата е "Музика - лъчи!" - цитат от стихотворението на Пейо Яворов "Две хубави очи". До..

публикувано на 08.10.24 в 15:30

Търсят се 100-те най-добри училищни практики у нас

Учители от цялата страна могат да споделят добри практики от класните си стаи и училища до 30 октомври.  За четвърта поредна година конкурсът "Добрите практики на фокус" търси успешни примери и иновации в образованието у нас.  Инициативата е организирана от фондация "Заедно в час" и образователния сайт prepodavame.bg и цели да събере, опише и..

публикувано на 08.10.24 в 14:10

Започват културните прояви за празника на Медковец

Традиционният събор на монтанското село Медковец "Медковска есен с танц и песен" започва от днес и ще продължи до 12 октомври, като програмата включва и храмовия празник Петковден.  Фотоизложба на тема "Българските корени" е първата проява, с която стартират празничните дни, казва секретарят на читалището Десислава Венциславова:..

публикувано на 08.10.24 в 13:05

Читалищни работници обновиха кът на известен писател от Бяла Слатина

Народно читалище „Развитие-1892“ в Бяла Слатина обнови къта, в който са представени вещи на известния поет и писател Николай Хрелков.  Изцяло е реставриран масивният оригинален диван от дома на твореца. Тази мебел е част от музейната сбирка на читалището и с нея завършва визията на мястото, в което поетът е живял и творил. Всичко, до..

публикувано на 08.10.24 в 12:00
Проф. Радостина Александрова

Проф. Радостина Александрова: В сезона на вирусите можем да си спестим доста проблеми, ако положим малко усилия

COVID-19 все още не е излязъл от пандемичната си роля, не се подчинява на сезонни модели и е възможно да има нов ръст на случаите. Това обясни в "Направление здраве" вирусологът от БАН проф. Радостина Александрова . По думите ѝ вирусът не трябва да бъде подценяван и хората от рисковите групи е добре да се ваксинират. "Виждаме, че предизвиква..

публикувано на 08.10.24 в 11:10