Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Божидар Иванов

Божидар Иванов: Справедлив преход не е затваряне на мини и ТЕЦ, а икономическа трансформация на региони

Процесът по справедлив преход, който трябва да се случи сега, е процес по икономическа трансформация на целите региони . Не трябва да се гледа като затваряне на мини или на ТЕЦ-ове, а като възможност за цялостна реорганизация на конкурентоспособността..

публикувано на 15.10.23 в 09:54

Христо Иванов: Рано е да се правят крайни оценки за работата на министрите

Рано е да се правят крайни оценки за работата на едни или други министри , изказа мнение пред БНР съпредседателят на ДБ Христо Иванов. "Този състав на кабинета беше излъчен в диалог между акад. Денков и Мария Габриел. Трябва да чуем тях. Нито..

публикувано на 08.10.23 в 14:20
Тошко Йорданов

Тошко Йорданов: Нови парламентарни избори може би са най-добрият вариант

" Колкото по-бързо изчезне това правителство, толкова по-добре. То е заченато в грях, мръсно правителство от хора, които до преди 6-7 месеца се арестуваха един друг". Това заяви пред БНР Тошко Йорданов – председател на ПГ на ИТН. " Сваля се..

публикувано на 08.10.23 в 13:44

Иван Пенков: Службите ни имат капацитет да противостоят на опитите за влияние

"Не би трябвало разузнавателните служби да уверяват парламента, президента и премиера, че война няма да има, а на следващия ден войната да избухне. Това е абсолютен провал на разузнаването. Мерките, които се взимат за недопускането на подобен провал..

публикувано на 08.10.23 в 13:02