Йоана Иванова има изкусително хоби - приготвя домашен шоколад за близки и приятели за различни поводи. Сладките изкушения имат най-различни форми, а в състава им сладкарката по душа добавя разнообразни вкусове. С нея разговаря Олга Добрева дни преди коледните празници.
Съвсем любителски започнах с направата на шоколад, разказва Йоана.
Лека полека хората видяха крайния резултат и решиха да ме питат дали може и те да си поръчат за близък, за приятел за родинина за повод или без повод и така започна моето приключение с шоколада, спомня си Йоана.
Любителката на кулинарията попада на снимки в Интернет на ръчно направен шоколад и решава самата тя да опита да приготви като добавя различи подобрения като ядки и екзотични плодове.
Ядките биват кашу, шам фъстък, бадем, лешник, може бразилски орех да се сложи. От сухите съставки като плодове присъстват папая, кокос, пъпеш, ананас. Мангото е много предпочитано, разкрива част от рецептите си Йоана.
Варненката дори смесва шоколада с лютиви подправки.
Слагам чили, което е малко по-предизвикателно като вкус, добавям също канела, и много много още добавки. Всичко в умерени количества е поносимо, вкусно , ароматно, различно, комбинацията е добре, признава Йоана.
Освен че е сладък и много привлекателен десерт, шоколадът има и много полезни свойства с които Йоана ни запознава.
Шоколадът помага, според специалистите и изследванията, за концентрацията. Другият плюс е, че помага за подмалядяване на кожата, особено ако шоколадът е натурален. При редовно хапване на шоколад ще изглеждаме по-млади и щастливи, усмихва се варненката.
Шоколадът не е толкова вреден за зъбите, именно, заради точно тази антибактериалност в него, особено в този с над 70 % какао, казва Йоана.
За Улица Събота Йоана Иванова разкри още една тайна за вкусния шоколад:
Винаги в сладкарството щипка сол е задължителна, за да подчертае още повече сладостта на шоколада, освен щипките любов.
Тайната на вкусния шоколад: като за начало какаото трябва да е много качествено, другото е желание и любов!, разкрива любителката на приготвянето на десерти.
Целия разговор можете да чуете в аудиофайла.
Колко време отнема на човек да се адаптира отново към работата след отпуск? Според психолога Добринка Горанова това може да отнеме от 3 дни до една седмица. Всеки човек използва различни механизми за тази цел, но има техники, които със сигурност могат да помогнат. Добринка Горанова съветва, при възможност, човек да си разпредели..
Какво е щастието в чаша? За някои - ароматна глътка сутрешно кафе, за други - момент на тишина и покой. А за Владимир Стоев - това е платно, върху което създава изкуство, оставащо в сърцето. Владо е бариста, който чрез артистичност пренесе класическия лате арт на съвсем друго ниво. Той е единственият в България, които може да разсмее и разплаче от..
Варна има богато архитектурно наследство. Всяка къща има облик, има лице, има изкуство. Това каза фотографът Гаро Кешишян, който допълни, че е разочарован от факта, че това богатство се затрива и бетонира. Не може да отива в ръцете на хора, които нямат чувство за изкуство и отговорност, категоричен е той. Какво става с този град, вместо да запазим..
Варна е град на свободата, който има хоризонт за това човек да се чувства спокоен и дава увереност на артиста и възможност да твори без да е ограничен от нещо. Само като застанеш на брега и видиш тази шир, това ти прочиства мислите. Това каза варненецът - изпълнител и автор на песни, Атанас Кателиев, в изнесеното студио на Радио Варна. "Варна с всяка..
Финансистът и предприемач Димитър Желев получи единодушна подкрепа от Общинския съвет за удостояването му със званието почетен гражданин на Варна заради постиженията му в сферата на финансите и индустрията, както и за участието му във възстановяването на фасадите и позлатените куполи на Катедралния храм „Св. Успение Богородично“. Почетните звания и..
Сборникът „Мотодзен. Рокерски истории“ бе представен вчера в арт салона на Радио Варна. Това е десетата книга на писателя и поет Красимир Симеонов. Разказите в нея той трупа по време на своите многобройни пътувания с мотор. Някои са печатани и преди, но дълги години приятели го провокират да ги събере в отделна книга, която излиза в издателство..
Който веднъж се увлече по ветроходството, го хваща т.нар. болест "ветроходство" и остава верен завинаги на този спорт. Това каза капитанът на ветроходния отбор на Медицински университет- Варна, Ангел Дипчиков. Съществува закономерност между спечелването на регата и поддържане на добър екипаж, каза той. Създаването на екипаж е едно голямо..