Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отвориха магистрала "Хемус" и стария път за София

Снимка: БГНЕС

От 6 часа тази сутрин магистрала "Хемус", в района на село Слънчево, на около 20 км западно от Варна, е отворена. 

Движението се осъществява нормално, във всички пътни платна. Това съобщиха за Радио Варна от Областно пътно управление-Варна. 

Припомняме, че заради горящи тревни площи и намалена видимост вчера по обед движението по автомагистралата беше ограничено в двете посоки. Отворен е също и път I-2, старият път за София през Побити камъни.  



По публикацията работи: Мариела Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
младши експерт Недялко Димитров и младши инспектор Иван Иванов

За една седмица: Два случая на агресивно поведение срещу полицаи в Добричко

В рамките на седмица полицаи от Областната дирекция на МВР в Добрич се сблъскаха с два идентични случая, при които жители отказват да се подчинят на техните разпореждания. И при двата инцидента се стига до критична ситуация и полицаите се налага да използват сила. Четирима са арестуваните, като срещу тях от страна на Районната прокуратура в Добрич се..

публикувано на 23.08.24 в 09:45

В Суворово задържаха 40-годишен мъж за кражба на икони, кръстове и бижута

40-годишен жител на Суворово, известен на органите на реда, е извършил кражба на икони, кръстове и бижута, оставени в избено помещение. Извършителят е разбил вратата и влязъл с взлом в мазата, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна. По случая е образувано досъдебно производство.  Мъжът е задържан за срок до 24 часа и е..

публикувано на 23.08.24 в 09:29

Поправителни матури по профилиращ предмет се провеждат днес

Днес се провеждат поправителните матури по профилиращ предмет и за придобиване на професионална квалификация, съобщава БНР.  "Втори задължителен държавен зрелостен изпит. Броят на учениците е малко над 2000 и желанието на зрелостниците за полагане на изпит по втория предмет е почти същата, както и на сесия май-юни", каза  заместник-министърът на..

публикувано на 23.08.24 в 08:25

Днес започва "Любовта е лудост", удостояват Франко Неро с почетен знак

Международният филмов фестивал „Любовта е лудост“ превръща Варна във филмова столица от днес до 1 септември, включвайки в програмата си най-новите филми, номинирани или спечелили награди в международни фестивали, съобщават от общинския пресцентър. Официалното откриване на фестивала е от 19:00 ч. днес, 23 август, в зала 1 на Фестивалния и конгресен..

публикувано на 23.08.24 в 06:30

Адресите без ток на 23 август

На 23.08.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - м-ст Траката, м-ст Евксиновград, м-ст Ваялар, ул. Христо Динев, част от бул. Княз Борис I, ул. 1-ва, ул. 7-ма, ул. 9-та, ул. 10-та, ул. 11-та и..

публикувано на 23.08.24 в 05:51
Варна, 31.05.2022

Горещо време в петък, възможно е заоблачаване

Утрото в петък ни посреща с лека прохлада и полъх на вятъра. Сутринта ще е слънчево, но след обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, следобед ще се обърне от източна четвърт. Максимални температури между 31° и 36°, по Черноморието от 29° до..

публикувано на 23.08.24 в 05:49

Поправка в Закона за образованието внасят другата седмица от ПП

"Продължаваме промяната" другата седмица ще внесат проект за промяна на дефиницията за "пропаганда" в Закона за предучилищното и училищното образование.  " Пропаганда в българското училище няма. Тя беше забранена със закон и досега. Всяко съдържание, което стига до учениците, всеки учебник, всяко помагало или учебна програма минава през одобрение на..

публикувано на 22.08.24 в 19:52