Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Повишават достъпа до здравни и социални грижи в Хайредин

Мобилен екип в Хайредин ще предоставя интегрирани здравни и социални услуги на деца и техните семейства в населените места от общината. До края на януари ще бъде назначен екипът.  Грижите ще обхванат 71 деца и семействата им, каза ръководителят на..

публикувано на 15.01.24 в 11:36

Ивета Иванова, образователен медиатор: Децата имат нужда от вяра, че могат да постигнат нещо

Ивета Иванова от училище "Христо Ботев" във видинското село Раковица беше сред шестимата, които достигнаха до финала на конкурса за образователен медиатор, който от Център "Амалипе" организираха. Работи по проекта на Министерството на науката и..

публикувано на 12.01.24 в 16:28

"Млад Благотворител" в подкрепа на ученически инициативи с кауза

От фондация "Благотворител" за осма година помагат за изпълнението на ученически инициативи, които са с благотворителна насоченост. Те могат да са в подкрепа на деца, лишени от родителска грижа или възрастни хора в нужда, съхраняване на музикалното..

публикувано на 05.01.24 в 15:08

Месеци на добрината и чудесата с фондация "Подкрепа за реализация"

В последния петък от годината, в "Едно" представяме събитията през декември от календара на фондация "Подкрепа за реализация"- Видин.  Младежи, които ползват услугите в Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) към фондацията..

публикувано на 29.12.23 в 13:02

Избират образователен медиатор на годината

Център "Амалипе" за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" обяви конкурс за образователен медиатор на годината. Предложенията са направени чрез анонимна анкета в интернет, каза Валери Ангелов - експерт развитие на местната общност в Център..

публикувано на 23.12.23 в 09:55

В Стубел отвориха безплатен магазин за употребявани дрехи и вещи

В монтанското село Стубел отвориха отново някогашния магазин, но цени няма да видите. На рафтовете са подредени дрехи, обувки, вещи, които може би някому вече са омръзнали, но пък друг има необходимост от тях. Всеки може да остави или вземе каквото му..

публикувано на 15.12.23 в 17:18

Кампания на УНИЦЕФ: "Има деца, които не мечтаят за играчки"

УНИЦЕФ - България започна кампания за набиране на средства и застъпничество под надслов "Има деца, които не мечтаят за играчки" . Посланик на инициативата е самият Дядо Коледа, който този път ще облече не червен, а син костюм, обясни Боряна..

публикувано на 15.12.23 в 14:20

Доброволци от Видин и пожарникари с фотосесия за календар

Доброволци от Българския червен кръст (БЧК) и служители на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Видин участваха във фотосесия за съвместен календар с благотворителна цел. Средствата са за подпомагане на деца в..

публикувано на 11.12.23 в 10:03

Близо 5000 лева са събрани на "Вечер на дарителите" в Бяла Слатина

Близо пет хиляди лева са събрани от благотворителен базар и концерт за традиционната "Вечер на дарителите" в Бяла Слатина , която общественият дарителски фонд "Участвам-дарявам-променям" провежда. Събитието е организирано от доброволци към..

публикувано на 08.12.23 в 17:03

Фондация "Подкрепа за реализация" определи ноември и декември като месеци на добрината и чудесата

В "Едно" говорим за събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация" през месец ноември и за тези, които предстоят. От фондацията определиха ноември и декември като месеци на добрината и  чудесата. Отбелязаха 13 ноември, който е..

публикувано на 24.11.23 в 14:57