Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Фондация отпуска стипендии за ромски медицински сестри и акушерки

Конкурс за отпускане на стипендии на студенти от ромски произход, които са във втори, трети или четвърти курс, изучаващи специалностите "Акушерка" или "Медицинска сестра" обяви фондация "Тръст за социална алтернатива" . Той е насочен към момичета или..

публикувано на 17.11.23 в 16:32

Кампания предлага алтернатива на онлайн зависимостта

Кампанията "Излез от екрана" предлага алтернатива на зависимостта ни от интернет и електронните устройства. Инициативата е на сдружение "ПроБудник" . Изпълнява се със съдействието на Министерството на младежта и спорта. Предвижда концерти, срещи..

публикувано на 17.11.23 в 15:51

Национална телефонна линия помага на хора, жертви на трафик

Национална телефонна линия за борба с трафика на хора приема денонощно сигнали от хора, които са в опасност. България е сред петте страни в Европа по извеждане на хора с цел да бъдат експлоатирани трудово или сексуално, казват от фондация "Кампания..

публикувано на 13.11.23 в 09:00

Баща и син от Враца дариха косите си за перуки на онкоболни

Баща и син от Враца дариха косите си на Асоциация за превенция на рака "Промени живота си сега!", за да бъдат направени перуки за хора, които страдат от онкологични заболявания. Цветан Веселинов категорично е решен на тази постъпка, когато среща своя..

публикувано на 03.11.23 в 16:07

За събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация" през октомври

В последния петък от октомври представяме събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация" -  Видин, както и инициативата на видинската регионална библиотека и родители за набиране на детски играчки. Идеята е да се набере фонд от..

публикувано на 30.10.23 в 13:02

17 са стипендиантите на фондация "Благотворител" тази година

От фондация "Благотворител" обявиха стипендиантите по програмата "Постигам по-висок успех" . Фондацията вече 20 години помага на младежи, лишени от родителска грижа - ученици в гимназиалния етап на образование и студенти в първи курс, каза..

публикувано на 20.10.23 в 17:34

"Каритас-България" с кампания за по-качествени грижи за възрастните хора

За поредна година "Каритас-България" организира кампания "Старостта е и наша отговорност".  Кампанията  поставя акцент върху комплексните здравно-социални грижи за възрастни хора, предоставяни в домашна среда, обяснява Ваня Клечерова от..

публикувано на 13.10.23 в 17:46

Обществен фонд в Козлодуй дарява, за да помага

Обществен дарителски фонд в Козлодуй събира хора, идеи и средства, за да променя реалността, в която живеем. Създаден е през 2019 година под егидата на кмета на община Козлодуй и с подкрепата на сдружение "Първи юни", което работи за..

публикувано на 13.10.23 в 16:16

За събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация" през септември

В поредното издание на "Едно" представяме събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация"- Видин през септември. От фондацията посрещнаха  партньори от Сърбия, а хората, които ползват услугите в Центъра за социална рехабилитация и..

публикувано на 29.09.23 в 16:45

За 20-та година фондация "Благотворител" осигурява стипендии на младежи, лишени от родителска грижа

Фондация "Благотворител" вече 20 години подкрепя младежи, лишени от родителската грижа, за да могат да се развиват. Осигурява месечни стипендии за ученици в гимназията, както и за студенти първокурсници. Помощта е за младежи от социални заведения,..

публикувано на 22.09.23 в 15:10