Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Благотворителен базар в подкрепа на Павел Андонов

Фейсбук група  "Заедно за Павел"   и онлайн базар помагат на млад мъж, който е с онкологично заболяване. Павел Андонов и съпругата му Биляна са родители на две деца, които възпитават да живеят здравословно.  Павел е бивш републикански шампион по водна..

публикувано на 23.08.22 в 17:41
.

Кампания насърчава украинските деца да посещават училища в България

УНИЦЕФ в България започна информационна кампания, подкрепяща децата от украински семейства, потърсили убежище,  да посещават училище у нас. В страната ни има над 39 000 деца от Украйна. Повечето от тях продължават да се обучават онлайн в украинската..

публикувано на 19.08.22 в 17:10

Трима видинчани със златни медали от състезание за незрящи

Рени Иванова, Илияна Илиева и Борислав Ванков са със златни медали от Държавното първенство по тандемно колоездене, всеки в своята категория. Състезанието се организира от ф едерация "Спорт за хора със зрителни увреждания". Участниците бяха над 50 от..

публикувано на 19.08.22 в 16:35

Рисковете от зависимости обсъждаха младежи и психолози във Видин

Дискусия за рисковете от зависимости организира Сдружение "Активно общество" във Видин по повод Международния ден на младите хора, който се отбелязва днес. Във форума, проведен в Регионалната библиотека във Видин, участваха 30 млади хора, както и..

публикувано на 12.08.22 в 15:37

Първото приемно дете във Видин вече е успяла млада жена

Приемната грижа у нас дава шанс на младите хора у нас да се развиват и да постигат мечтите си. Пример за това е Валя, първото дете отгледано в приемно семейство във Видин, вече успешна млада жена.  Учи за рентгенов  лаборант в медицинския университет..

публикувано на 10.08.22 в 12:28
Екипът на Младежки център- Монтана и преподавателя по български език Ташко Кирилов

Младежки център – Монтана с лятна програма

Младежки център – Монтана започна своята лятна програма. Организирани са спортни занимания и училище по български език. Очаква се над сто деца да се включат в програмата, каза Николай Цветков , управител на Младежки център- Монтана: "Ние..

публикувано на 10.07.22 в 08:25

В Дома за хора с деменция в Бистрилица пеят, играят хора и се грижат за собствена градина

Домът за лица с деменция в берковското село Бистрилица е единствен за повече от 55 възрастни. Той се помещава в сградата на бивше училище, която в последствие е преустроена. Капацитетът е запълнен на 100%, казва директорът Иван Иванов. В дома,..

публикувано на 08.07.22 в 16:08

Младежи от социално жилище във Видин пресъздават стари обичаи

Младежи от Център за настаняване от семeен тип "Дъга" към фондация "Надежда за нашите деца" във Видин пресъздават обичаи и така научават повече за фолклора и бита в миналото. Представиха ритуала "Пеперуда" , който е един молебен за дъжд през летните..

публикувано на 01.07.22 в 17:25

Хора от уязвими групи преодоляват трудности чрез разказване на истории

Говорейки за проблемите си хората, които получават социална закрила, се учат да ги преодоляват. Своя опит представиха в Комплекса за социални услуги за деца и семейства във Видин, който е сред седемте организации в страната, включени в..

публикувано на 01.07.22 в 15:50
През 2016-а година Видин за втори път посрещна участниците в Световния пробег на мира

Видин на картата на Световния пробег на мира

Световният пробег на мира в началото на юли ще премине през Видин. Международната щафета символизира стремежа на човечеството към по-мирен свят. През местата, които прекосяват, участниците носят горящ факел. Световният пробег за мир е..

публикувано на 20.06.22 в 15:54