Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Видин светофарите не са това, което са...

 
Свети- не свети... в мистерия се обвиха два от светофарите в крайдунавския областен град... От няколко дни на едно от най-натоварените кръстовища в центъра на Видин- при музея "Конака", светофарите не работят- установи проверка на РАДИО ВИДИН. Не е включена светлинната сигнализация и на кръстовището до ПМГ "Екзарх Антим І". Потърсихме причините:

1. От електроразпределителното дружество заявиха за "Цветовете на деня", че в момента има аварийно изключване по улиците "Цар Симеон Велики", "Хан Аспарух", "Райна Княгиня", "Васил Левски", "Екзарх Йосиф I".

"Работят екипи по възстановяването на захранването", казаха още от дружеството, като не се ангажираха със срокове. Но тъй като проблемът на двете кръстовища е от няколко дни, ни посъветваха да се обърнем към Общината, защото тя се грижи за светофарите в града. Според диспечерите от Енергото- проблем имало със самите устройства.

2. От Общината отговориха, че в началото на другата седмица ще коментират случая, като не пожелаха да уточнят дали дотогава светофарите ще бъдат включени или не.
 
Изводът: Отговорните за сфетофарите фактори не дадоха отговор нито каква е повредата на устройствата за регулиране на движението, нито кога ще бъде отстранена.

"По-спокойни сме, когато светофарите работят "- категорични бяха и шофьорите, и пешеходците, с които разговаряхме.

"Регулировчици се поставят на по-натоварени къстовища. Във Видин няма такива", казаха пък от полицията.

Остава шофьорите да спазват правилата за движение и да следят знаците, а пешеходците да се оглеждат добре преди да пресекат. А докато отговорните фактори оправят светофарите, ни остава да се надяваме, че няма да стане пътен инцидент.
По публикацията работи: Полина Тодорова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Засилен контрол на Инспекциите по труда за недеклариран труд в рискови сектори

Работата без трудов договор е нарушение, за което в Кодекса на труда изрично е регламентирано, че не може да е маловажно . Затова винаги, при установяване на такова нарушение, се налага санкция, която не може да бъде по-малка от 1500 лева и може да достигне до 15 000 лв.   Много е важно всеки работник да разбере, че когато се съгласява да работи без..

публикувано на 08.07.24 в 15:03

Изсветлява ли сивата икономика

Публичните финанси на България губят близо 3 млрд. лева на година, заради невнесени данъци и осигуровки, вследствие на недекларирана заетост. Изводът е на Асоциация на индустриалния капитал в България. Типичните проявления на недекларирана заетост са няколко и те се променят през годините в зависимост от степента на контрол и в зависимост от..

публикувано на 08.07.24 в 14:59

Повече от година Старопатица чака помощ за ремонт на разрушени улици

Проблеми с покритието на мобилните оператори, безработица и бедност притесняват жителите на кулското село Старопатица . Възрастните се оплакват, че поради липсата на постоянна телефонна връзка са затрудени да търсят лекарска помощ, когато им се наложи. По-младите негодуват, че нямат работа и не могат да се грижат по най-добрия начин за децата си...

публикувано на 05.07.24 в 12:47
Стоил Цицелков

Стоил Цицелков: Сценарият на дълбоката държава излезе извън коловозите на кукловодите

Кабинетът "Желязков" не получи одобрение.  Обречена ли е възможността за съставяне на редовен кабинет с втория и третия мандат?  Ще продължи ли да се задълбочава политическата криза в страната?  Какви трябва да бъдат приоритетите пред 50-тото Народно събрание?  Политическото статукво дискутираме с изборния експерт Стоил Цицелков. Радио ВИДИН :..

публикувано на 04.07.24 в 10:00

Европа ни отряза за еврото - какви са реакциите у нас?

Преди дни стана ясно, че приемането на еврото в България със сигурност се отлага. Страната ни ще поиска извънреден конвергентен доклад догодина, като очакванията на Министерството на финансите са да покрием критериите за членство в еврозоната в края на 2024 г. Най-ранната дата за присъединяване на България към еврозоната се очертава 1 януари..

публикувано на 03.07.24 в 10:45

Проф. Маруся Любчева: Преодоляването на кризите започва от знанието

В нестабилен, несигурен и страдащ от редица кризи свят живеят съвременните общества. Подготвени ли сме да се справим и как да овладеем заплахите, които ни притискат? В "Посоките на делника" потърсихме мнението на проф. Маруся Любчева, университетски преподавател, бивш народен представител и евродепутат : "Обществото ни наистина се намира в една..

публикувано на 02.07.24 в 13:35

Климатичните промени ще доведат до нарастване на бедността

В България всеки пети човек е беден - страната ни е на дъното на класацията за издръжка на живот в Европейския съюз. У нас се очаква увеличение на реалните цени в цялата икономика, което вероятно ще доведе до значително намаляване на реалните доходи и до увеличаване на бедността за домакинствата. Доходите също ще се променят - приходите от..

публикувано на 01.07.24 в 14:45