Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видински майки настояват да се довърши ремонт на детска площадка

8
Снимка: Атче Аръкова
За съдействие към Радио Видин се обърна група майки от жк. "Бонония" бл. 6 във Видин. Те за втори път ни се обаждат, за да бъде решен проблема с детската площадка в квартала.  В момента тя е  опасна за децата и застрашава тяхното здраве,  смятат майките
Преди месец и половина младите майки потърсиха съдействие от  радио Видин, за  да  бъде направен ремонт на площадката. За тяхна радост ремонтът  започва в началото на месец юни, но не е довършен докрай. Повече от месец и половина площадката стои незавършена.  
Не е ремонтирано и обезопасено  многофункционалното съоръжение, което според тях е най-опасно за децата: 


"Между блоковете 6-ти, 7-ми и 8-ми има детска площадка, която преди години е направена, но като не се поддържа, съответно тя е амортизирана, по-скоро е потенциално опасна. Подавали сме сигнали, последно ваша колежка направи репортаж и от община Видин  бяха много бързи и адекватни. Само че те дойдоха, констатираха какво трябва да се направи, след което само пребоядисаха сложиха две дъски  и основния проблем го оставиха, под претекст че трябва да отводняват детска градина, ...но вече цял месец мина и все още не са се върнали. Това е причината да ви търсим отново. Искаме това, което имаме или да бъде възстановено, или да бъде премахнато, за да не е потенциално опасно за децата  Имаме игрови център, с пързалка, има една мрежа, има магазин, той е порушен, люлките са ок. Игровият  център  е тотално зле...
работата е свършена на 20%, най-опасното съоръжение не е ремонтирано, не е подменено, то е опасно, ще се срути всеки момент, заковаха летви върху изгнили дъски... Ние сме благодарни на Общината, че ни сложиха два коша, но опасното съоръжение си е опасно. Бригадирът им ни обеща, че ще оправят всичко, намазаха с една боя, която все още съхне, и все едно нищо не са направили. Да, минаха пейките с някакъв лак... цялата половина е опасна, всеки момент може да се разпадне... възмутени сме. Ние сме будни родители, които искаме  будните ни  деца да са на будна площадка."  


На 10 юли майките са изпратили жалба в електронната платформа "Кмете, виж" , но до сега нямат отговор.

Зададохме следните въпроси  към Община Видин:  Кога строителната група към община Видин ще продължи ремонта на детската площадка?  Кога ще се ремонтира игровия център с пързалката, защото той е потенциално опасен за децата и ако не е възможно да се осъществи  ремонтът му, възможно ли е да се постави ново съоръжение?

Ето и отговорът от Общината: "Строителната група към Община Видин ще продължи ремонта на детската площадка в ж-к "Бонония“ от понеделник - 27.07.2020 г. Тъй-като ще се възстанови съществуващото детско съоръжение няма необходимост от закупуване на ново."


Не приключваме темата, ще я продължим след 27 юли,  за да разберем как е извършен ремонтът на детската площадка в квартал "Бонония."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Каква е съдбата на бившето училище "Христо Ботев" във Видин

Какво се случва с бившето Основно училище "Христо Ботев" във видинския квартал Строител"?  Преди храм на знанието, а днес живеещите там го оприличават на джунгла. Около сградата на бившето училище се забелязва разрухата и отпечатъкът на природата, която винаги си взима своето, когато човешката ръка е оставила нещо без грижа. Рушаща се сграда,..

публикувано на 03.07.24 в 16:29

С доброволен труд ремонтираха покрива на църквата в село Делейна

С дарения и доброволен труд ремонтират църквата "Св. Георги Победоносец" в село Делейна. Дарителската кампания за ремонт на покрива бе обявена в края на февруари от ентусиасти и съмишленици от селото, които са обезпокоени от състоянието на църквата след последния ремонт. Голяма част от необходимите средства бяха събрани за около два месеца, в края..

публикувано на 03.07.24 в 15:59

Дизайнерка представя уникална колекция във Видин

Уникални рокли с приказна визия ще представи на първото си самостоятелно ревю модният дизайнер Иванка Найденова . Под мотото "Еклектика" авторката е събрала изцяло нови модели, ръчно рисувани, чрез прилагане на няколко японски текстилни техники.  "В последните четири месеца подготвям ревю на тема "Еклектика" - това е съчетание на различни..

публикувано на 03.07.24 в 14:49

Видински аптеки се включват в националния протест на фармацевтите

Възможно е видински аптеки да спрат работа в знак на протест срещу проекта за промени в Наредба 4, публикуван за публично обсъждане на сайта на Министерството на здравеопазването. Има опасност да се стигне и до затваряне на аптеки. Това обясни председателят на Регионалната колегия на Българския фармацевтичен съюз във Видин Николай Тодоров. По думите..

публикувано на 03.07.24 в 14:31

Експозиция връща посетителите на видинската крепост в Късното средновековие

"Късносредновековно българско облекло и въоръжение" представя нова постоянна експозиция в крепостта "Баба Вида" във Видин . Тя дава възможност на посетителите да се запознаят с облеклата, въоръжението и снаряжението от Късното средновековие, представени върху фигури в цял ръст, както и точни реплики на оръжия, обясни уредникът в крепостта..

публикувано на 03.07.24 в 13:00
ВиК-Видин

ВиК - Видин: Към момента водоизточниците са в добро количествено състояние

Летните горещини са честа причина за безводие или усложнения с водоподаването у нас. Наскоро от "Водоснабдяване и Канализация" (ВиК) - Монтана отправиха призив към жителите на областта да бъде ограничено използването на водата за непитейни нужди заради силно намаления дебит на някои водоизточници. Въпреки високите температури в нито едно населено..

публикувано на 02.07.24 в 15:40

Насилието над лекарите - кои са причините и възможните решения

Всеки втори лекар у нас е ставал жертва на агресивно поведение , като 11% от медиците са били обект на физическа агресия от пациентите си или от техните близки, а 49% - на вербална. За около половината от пациентите (47%), обаче, лекарите сами са си виновни за проявената спрямо тях агресия, а близо една пета (17%) от тях са на мнение, че..

публикувано на 02.07.24 в 15:00