Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жанета и Магдалена от Монтана с две първи места в Световен конкурс за изпълнители в Лас Вегас

3
Грамота за Магдалена Александрова, 1 място в групата от 10-13 години
Снимка: личен архив
12- годишната Магдалена Александрова и Жанета Пейна на 16 години от град Монтана, завоюваха първите места  в Световния конкурс за изпълнители - певци и танцьори  World super star 2020 - Las Vegas, всяка в своята възрастова група. Двете момичета са възпитанички на вокално студио "Детски смях" при Центъра за подкрепа за личностно развитие при  ОДК "Ние, врабчетата" в Монтана. За този конкурс те се готвят от пролетта на 2020 година, обясни вокалният им педагог Миглена Георгиева:

"Трябваше да определим с кои песни да се включим в конкурса... Заснехме клипчето на Жани, а на Маги използвахме клип от конкурса "Път към славата", от  който тя също спечели парва награда. Децата са добре подготвени, не очаквах две първи места. Участието ни беше доста успешно , над 1000 изпълнители участваха  от цял свят. Журито също е от изтъкнати музиканти, продуценти от различни държави... И сме изключително щастливи от постиженията на двете момичета. Заложихме на доста сложни технически песни и се радвам, че не сгрешихме."

Магдалена АлександроваМаги е ученичка в ОУ "Иван Вазов". Миналата година е особено успешна за нея тя получи голямата награда GRAND PRIX за клип от участието си в VІІ международен конкурс SOFIA GRAND PRIX 2020г., както и специалната стипендия на община Монтана  в област "Култура и изкуство". Тя участва в конкурса с италианската песен "Адажио" от репертоара на Лара Фабиан:

"Хубава песен. За 2020-та я готвихме, но прекратихме заради пандемията... Онлайн конкурсите имат и добра страна, защото може да участваме в международни конкурси... Ще получа грамота и медал. Щастлива съм, че ме оценяват с добри места."

Грамота за Жанета Пейна, 1 място в групата от 14-17 години



16- годишната  Жанета учи в профилираната гимназия с чужди езици в Монтана. От 9 години посещава вокалното студио. Тя се представя в  Световния конкурс за изпълнители  с песен от мюзикъла "Сервитьорка":

"Подборът на песента е много личен, защото открих моята любов към песните от мюзикъли и тази песен ми пасна перфектно... Все пак се справихме, беше изпитание... Нямам очаквания към един конкурс, но когато видях тази награда беше шок за мен и семейството ми."


Новата 2021 година двете момичета посрещат с очаквания отново да се изявяват на сцена пред публика и с нов репертоар.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Заводът на

Липсва официално уведомление за затварянето на завода за кабелни комплекти в Мездра

В Бюрото по труда в Мездра не е постъпила официална информация за затваряне на завода за кабелни комплекти в града. Работодателят е длъжен поне 30 дни предварително да информира институцията за намерението си, в противен случай може да бъде санкциониран от Инспекцията по труда. Това каза директорът на Бюрото по труда Владимир Петков и поясни, че е..

публикувано на 19.09.24 в 15:36

С какво привлича туристи пещера Леденика

На 17 септември се навършиха 63 години от влизането на първата посетителска група в природния феномен "Леденика". През годините пещерата е впечатлила стотици хиляди туристи. Освен с уникални образувания, тя разполага и с място за провеждане на концерти и спектакли. Пещерата е отворена за посещения през цялата година, каза Христо Христов-..

публикувано на 19.09.24 в 15:19

Доброволци почистиха туристическа пътека на връх Бабин нос

Доброволци разчистиха паднали клони и дървета по екопътека в участъка между Бабин нос и Студен кладенец, това е маршрутът "Връшка чука - Ком", който е естественото продължение на "Ком - Емине". Инициативата е на групата "Торлакия" - това е неформална група от доброволци, чиято обща цел е развитието на туристическия маршрут "Връшка чука - Ком" и..

публикувано на 19.09.24 в 15:00

Учредиха туристическо дружество в Мездра

Туристическо дружество "Искър - Мездра" беше учредено в железничарския град. Негови учредители станаха 14 активни туристи . Сред тях е доайенът на местното туристическо движение Борислав Леонкев . Искаме да си върнем дружеството, каквото е било преди промените, каза той. "Това го говорим от отдавна, защото нашето дружество има славни..

публикувано на 19.09.24 в 14:56

Деца отбелязаха Европейската седмица на мобилността във Видин

По повод Европейската седмица на мобилността , която се провежда всяка година от 16-и до 22 септември , децата от ДГ "Арабела" във Видин за четвърта поредна година участваха в инициатива, съвместно със служители на Областната дирекция на МВР.  Проявата е част от програмата по повод Дните на безопасността на пътя, организирани от..

публикувано на 19.09.24 в 14:17

Търси се решение на проблема с електрическите тротинетки във Видин

Броят на електрическите тротинетки, които се използват като средство за придвижване във Видин се увеличава. Проблемът е, че често на тях се возят повече от един човек, управляват се от деца, водачите не се съобразяват с пешеходците и другите участници в движението, карат ги на пешеходни зони. Всичко това води до риск от сериозни инциденти. Главен..

публикувано на 19.09.24 в 14:00

Изложба във Видин ще разкаже историята на еврейско момиче

Изложба, разказваща историята на едно еврейско момиче, принудено заедно с родителите си да се укрива, за да избегне преследването от националсоциалистическия режим в Германия, ще бъде открита във Видин . "Сузи, внучката от къща № 4 и времето на скритите еврейски звезди" е създадена по едноименната графична новела на художника и учител в училище..

публикувано на 19.09.24 в 13:29