Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Христо Иванов

Христо Иванов: Много от инициаторите на вота палят свещи в Руската църква правителството да остане

"Конструкцията е достатъчно сложна и с най-различни напрежения, наслагвания, но е безалтернативна. Колкото и на някой да му се иска да клати лодката, да демонстрира желание да покаже независимост от тази ситуация, няма алтернатива тази конструкция..

публикувано на 19.11.23 в 10:43
Тома Биков

Тома Биков: Подкрепата ни за правителството не е даденост

Не мисля, че другата седмица ще приключи животът на правителството. Това заяви пред БНР Тома Биков, депутат от ГЕРБ-СДС. "Няма да приключи не защото се справя блестящо, а защото не виждам друга алтернатива. Това го крепи, но не бива да си мислим,..

публикувано на 19.11.23 в 10:04
Кристиан Вигенин

Кристиан Вигенин: Същината на сглобката е в икономическите интереси. Ще са заедно, докато ги напасват

"Ако постигна нещо това правителство, изобщо ПП, то е да върне ГЕРБ и Бойко Борисов в играта, същото се случи с Делян Пеевски. Никой вече не си задава въпроса как така Делян Пеевски по-често, отколкото Борисов, задава задачите – на НС, на..

публикувано на 12.11.23 в 12:09
Десислава Атанасова

Десислава Атанасова: След ротацията ще има дупка в бюджета, може би не е случайно

Ще бъдем особено критични към изпълнението на управленската програма , която е подкрепена от ПГ на ГЕРБ-СДС. Това подчерта в интервю за БНР председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Според нея прави "много сериозно негативно..

публикувано на 12.11.23 в 11:22

Любослав Костов: Важно е да има хоризонтална политика по доходите

Интервюто на Явор Стаматов с Любослав Костов в предаването "Неделя 150" можете да чуете в звуковия файл.

публикувано на 22.10.23 в 12:54

Асен Василев: Бюджет 2024 ще бъде съобразен с правителствената програма

"В закона ясно е казано, че обсъждането на бюджета трябва да се случи, след като се приемат данъчните закони. По график те се приемат през октомври. Но заради това, че целият месец парламентът не работи, срокът се измества.  Когато парламентът..

публикувано на 22.10.23 в 12:08
Проф. Румен Кънчев

Проф. Румен Кънчев: Наблюдаваме началото на опит за геостратегическо преструктуриране на Близкия изток

"Случващото се в Близкия изток е началната фаза на опит за геостратегическо преструктуриране на Близкия изток . Това ще генерира процеси извън Близкия изток, ще продължи дълго и ще струва скъпо както като ресурси, така и като човешки живот... В центъра..

публикувано на 22.10.23 в 10:21