Поредната необичайно топла и безснежна зима остана в историята. Как топлото време и липсата на сняг се отразяват на развитието на трайните насаждения и страдат ли лозята- събеседник в "Земята, която ни храни" е Красимира Владимирова , гл. асистент..
Може ли планинското животновъдство да помогне на туризма у нас? Огнян Петров е създател на туристически комплекс "Дядо Йоцо" край Мездра, но от години се занимава със животновъдство- не за да печели, а за да помага на природата, и на туризма в..
В опит да направят винения туризъм в региона на Западна и Централна Дунавска равнина по-популярен сред туристите и туроператорите, 20 изби създадоха винена карта , включваща и културно-историческите, и природните забележителности. Вече е факт и..
Недоволни фермери от Врачанско тази сутрин блокираха пътя Мизия- Оряхово към ферибота за румънския град Бекет. Недоволството на фермерите е породено от обидното отношение на държавата към сектора, каза председателят на Врачанския съюз на..
В "Земята, която ни храни" гостуваме на двама млади ентусиасти- Даниел Донов и Ваня Дочева , които се занимават с оранжерийно производство на разсади . Пет са оранжериите им във видинското село Жеглица. Над 350 са общо видовете, на които залагат, от..
Национален конкурс "Фермерството и младите хора" организира Български фермерски съюз. Насочен е към ученици в гимназиален етап на обучение и студенти от цялата страна, каза в "Земята, която ни храни" Благовест Илиев - медиен съветник към фермерския..
Огромна е любовта към биволите на Пламен Методиев , който е все още ученик, но се грижи за семейното стадо биволи, просто защото ги обича и не иска да бъдат продавани. Семейството му има ферма в монтанското село Владимирово , отглеждат овце и..
Без растителна защита съвременното земеделие е немислимо. Трябва да се мисли обаче не само за високите добиви, но и за качествената и здравословна продукция. Това каза в "Земята, която ни храни" агрономът Янислав Цветанов . На днешния ден отбелязваме..
Свинското месо е на особена почит по Коледа, и ако допреди десетина години почти във всяка къща имаше пое по едно прасе, сега това е рядкост, а всички обръщаме поглед към магазините. Свинско се консумира целогодишно, но по коледно-новогодишните..
Всяка година на 5 декември отбелязваме Световния ден на почвите. Целта на този ден е да привлече внимание върху важността от опазване на почвите в добро състояние, както и да се насочват усилия за устойчивото управление на почвените ресурси. Денят се..